Klantcase

ROVC

ROVC

Meer inzichten in minder tijd

Ritha Klerk is coördinator dienstverleners bij ROVC, een praktijkgerichte technische opleider. Zij houdt zich bezig met werving en begeleiding van de freelance dienstverleners. Ritha: “Wij zijn heel blij met bigfeat. Vroeger evalueerden wij onze cursussen schriftelijk op de laatste cursusbijeenkomst en daarvoor zelfs mondeling tijdens de diploma-uitreikingen. Vervolgens deden wij de verwerking van die evaluaties zelf.”

Nu verzorgt bigfeat alle evaluaties én de analyses erop. bigfeat bespaart ons niet alleen tijd bij het verspreiden en verzamelen van de evaluaties, maar ook de uitslag is nog eens veel sneller voorhanden. Zo kunnen wij adequater ingrijpen in de inhoud van de lesprogramma’s en de vaardigheden van onze docenten.

“Als marktleider van trainingen en opleidingen voor technisch Nederland willen wij onze kwaliteit waarborgen en bigfeat geeft ons de tools met hun ‘op maat’ rapportages.”

“Wij zijn met bigfeat continu in staat om adequaat te sturen op de kwaliteit van onze opleidingen. En hier bovenop gebruiken we het evaluatiesysteem ook nog als succesvol marketinginstrument.”

Ritha Klerk

Coördinator dienstverleners bij ROVC

Betrouwbare evaluaties

Bigfeat verzorgt zowel de evaluaties van de ‘open netwerk cursussen’ (individuele deelname) als de ‘incompany opleidingen’ (trainingen op locatie van de klanten). De evaluaties van de ‘open netwerk cursussen’ vinden online en desgewenst anoniem na de cursus plaats. Ritha: “De uitslag is nu veel betrouwbaarder en bevat meer diepgang dan vroeger. Deelnemers durven nu online veel eerlijker hun mening te geven. We hebben daarnaast nog wel schriftelijke evaluaties voor de ‘incompany opleidingen’. Ook die worden geheel door bigfeat verzorgd. We zijn daar nu ook begonnen met online evalueren. Het is echter een stuk lastiger om alle e-mailadressen van de deelnemers van de bedrijven te bemachtigen, mede omdat vaak op het laatste moment nog deelnemers gewisseld worden. Maar ook daarin denkt bigfeat met ons mee.”

40 locaties, jaarlijks 13.000 deelnemers

 

ROVC geeft op ruim 40 locaties jaarlijks aan 13.000 deelnemers cursussen op het gebied van Aandrijftechniek, Gebouwautomatisering, Industriële Automatisering en Elektrotechniek-, Installatie-, Klimaat- en Procestechniek, Organisatie & Communicatie, Veiligheid, Gezondheid & Milieu en Werktuigbouw.

Eenvoudig de evaluaties groeperen en delen

Bigfeat rapporteert de evaluaties in Word-, PDF- en Excelrapportages. Tevens kunnen de resultaten altijd via de Online Monitor van bigfeat real time bewaakt worden. Ritha vervolgt verder: “We kunnen gemakkelijk inzoomen en selecteren op kenmerken zoals historie, docenten en bedrijven. De selecties zijn heel handig te delen binnen onze organisatie en onze accountmanagers nemen ze dan ook mee naar onze klanten. Eigenaar Max Bell en zijn medewerkers werken zeer klantgericht en komen met handige oplossingen wanneer onze organisatie bijvoorbeeld andere rapportages nodig heeft. bigfeat regelt ook dat de deelnemers de beoordeling op de vergelijkingssite Springest plaatsen. Daar scoren wij overigens gemiddeld meer dan een 8.