Klantcase

Avans

Avans

De evaluatie van het opleidingsprogramma

Avans biedt uiteenlopende opleidingen op gebied van onder andere Economie, Recht, Gezondheid en ICT. De Academie voor Deeltijd richt zich op mensen die een studie met hun werk willen combineren.

Avans werkt sinds begin 2015 samen met bigfeat en laat haar opleidingsprogramma evalueren. Elk kwartaal worden alle studenten benaderd om hun mening te geven over het lesprogramma en alles wat daarmee te maken heeft.

“De systematiek van bigfeat is naadloos passend gemaakt op onze organisatie en nu hebben we de informatie waarmee we kunnen sturen en verbeteren.”

Maarten Bremer

Directeur, Avans Deeltijd

Flexibel evaluatie- en rapportagesysteem voor studenten en docenten 

We zijn ooit gestart met bigfeat omdat wij de papieren evaluaties wilden vervangen. Dat gaf namelijk erg veel rompslomp. En de resultaten die eruit kwamen waren niet geschikt om goed mee te rapporteren. Inmiddels zijn we aardig wat jaartjes verder en de samenwerking is behoorlijk veranderd sinds de opstart. We faciliteren nu het evalueren in de klas door studenten én docent. De docent kan tijdens deze evaluatie direct de geanomiseerde resultaten met de studenten bespreken en acties in gang zetten. Na afloop van elke evaluatieronde zijn alle resultaten direct online beschikbaar. Docenten en management kunnen inloggen en rapportages samenstellen op opleidings-, module- en docentniveau.

We evalueren met een set vaste vragen waardoor we goed onderlinge vergelijkingen kunnen maken. Maar we kunnen ook gemakkelijk eenmalige specifieke vragen per evaluatie stellen, als daar op een bepaald moment behoefte aan is.

De samenwerking met bigfeat is erg plezierig, ze zijn altijd goed bereikbaar. bigfeat onderscheidt zich juist omdat ze vooruitdenken én met praktische oplossingen komen. Dat hebben ze de afgelopen jaren met allerlei extra vraagstukken, die wij hadden, bewezen. Hun eigen tool is praktisch en helder in gebruik.